Loading...

shape shape shape shape

Gjërat që duhet të keni parasysh kur zgjidhni universitetin në UK

Gjërat që duhet të  keni parasysh kur zgjidhni universitetin në UK

Ka mënyra për të thjeshtëzuar zgjedhjen e universitetit në Mbretërinë e Bashkuar. Si fillim, lexoni udhëzuesin tonë të universitetit, i cili përmbledh vlerësimet për përvojat universitare që kanë më shumë rëndësi për studentët. Çfarë pastaj? 

Kërkimi në Internet 

Nëse jeni duke kërkuar për një universitet në MB ju do t’i gjeni të gjitha në internet, ku mund t’i kërkoni nga vendndodhja dhe drejtimi. Pasi ta keni zvogëluar kërkimin, kërkoni website e universiteteve për të shikuar çfarë informacioni konkret ofrohet. Vizitoni faqet e tyre në Facebook, Twitter, Instagram, Youtube dhe Snapchat. Ata mund të sigurojnë biseda në rrjet ku ju mund të pyetni pyetje akademike ose studentore. 

Konsideroni Vendndodhjen

Universitetet në MB mund të gjenden gjithkund, nga metropolë të mëdhenj të ngarkuar te komunitete të qeta. Ju do të banoni së paku katër vite në atë vendndodhje, kështu që është e rendesishme të merret në konsideratë. Mendoni për akomodimet në dispozicion dhe vendndodhjen e institucionit. Sa i shtrenjtë është qyteti? E pëlqeni kampusin në një metropol plot gjallëri apo në një zonë rurale të qetë? 

Lëndët dhe Kurrikula 

Zbuloni çfarë ka në dispozicion jashtë kurrikulës, një institucion mund të ketë një lubk futbolli, volleyball etj. Kjo nuk duhet të jetë një faktor përcaktues pasi ju mundeni gjithmonë që të formoni organizatën tuaj nëse një universitet nuk e ka një të tillë tashmë. 

Renditjet e Kolegjeve 

Çdo vit një numër organizatash rendisin shkollat e edukimit të lartë. Studentët e ardhshëm mund t’i përdorin këto renditje, të cilat janë të bazuara në një sërë kriteresh, të udhëzojnë zgjidhjet e tyre se në cilat lënde të regjistrohen. 

Për shembull, disa universitete vendosin një theks të fortë në hulumtimin dhe reputacionin, por lënë jashtë efektivitetin e mësimdhënies ose opinionet e studentëve. Liga të tjera rankimesh, të tilla si Udhëzuesi i Plotë i Universitetit dhe Arsimi i Lartë. Renditjet Botërore Universitare, vendosin një theks më të fortë në kualitetin e hulumtimit dhe lumturinë e studentit.

 

bg

Na kontaktoni për të gjitha pyetjet tuaja