Loading...

shape shape shape shape

5 arsye për të shkuar në universitet në Kanada

5 arsye për të shkuar në universitet në Kanada

A keni menduar të ndiqni një universitet në Kanada? Studentët ndërkombëtarë kohët e fundit kanë preferuar Kanadanë si një destinacion studimi sepse ofron arsim më të përballueshëm se shumë universitete në Amerikë dhe Evropë. Ka shumë faktorë të tjerë që e bëjnë Kanadanë një vend të mrekullueshëm për të studiuar, përveç standardit të mësimit dhe renditjes së institucioneve. Përparësitë që Kanadaja ka ndaj vendeve të tjera për studentët ndërkombëtarë janë përshkruar në këtë artikull. Këtu janë disa arsye për të zgjedhur Kanadanë si destinacion studimi jashtë vendit:

1. Jetoni në një mjedis dygjuhësh

Për shkak se Kanadaja është një komb dygjuhësh, puna këtu është një mënyrë fantastike për të avancuar aftësitë tuaja gjuhësore dhe për të zgjeruar mundësitë tuaja të karrierës. Sistemi arsimor në Kanada programi shkollor në frëngjisht dhe anglisht, i cili përmirëson jetën kulturore dhe sociale të vendit.

2. Përfitoni nga një arsim i klasit botëror

Diplomat universitare kanadeze njihen në mbarë botën. Sistemi arsimor kanadez inkurajon studimet ndërdisiplinore dhe zhvillimin e aftësive të transferueshme (p.sh. të menduarit kritik, puna në grup dhe komunikimi) dhe përdor teknologjinë më të fundit dhe mediat dixhitale.

Sipas Times Higher Education World University Ratings, pesë universitete kanadeze ishin ndër 100 universitetet më të mira në botë në 2018.

3. Fitoni përvojë pune në Kanada pas diplomimit

Studentët që janë diplomuar në një institucion kanadez post-sekondar dhe duan të marrin përvojë pune mund të regjistrohen në një program studimi të ofruar nga qeveria kanadeze. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të vazhduar të jetoni në Kanada përderisa i zgjeroni perspektivat tuaja dhe duke avancuar karrierën tuaj.

4. Shijoni një cilësi të shkëlqyer të jetës

Tre qytete kanadeze - Toronto, Montreal dhe Vankuver - u renditën në listën e 50 qyteteve më të mira studentore, sipas renditjes së universiteteve botërore QS. Renditja u përcaktua nga një sërë faktorësh, të tillë si përballueshmëria, diversiteti i popullsisë studentore dhe mënyra se si punëdhënësit i shohin të sapodiplomuarit në tregun e punës.

5. Zbuloni bukuritë natyrore të vendit

Kanadaja është një vend shumë i madh me një sipërfaqe që është 14 herë më e madhe se ajo e Francës. Ajo ofron një bollëk pamjesh mahnitëse që mund të zbulohen gjatë katër stinëve të dallueshme të vendit. Plazhet super të pastra të ishullit Princi Eduard, fjordet e mrekullueshme të Saguenay dhe Shkëmbi Percé i Gaspé në Quebec, Rockies befasuese dhe Liqeni Louise në Alberta dhe Ujëvarat e Niagarës në Ontario janë vetëm disa nga vendet më mahnitëse për t'u vizituar. Me fjalë të tjera, Kanadaja është një burim i pafund i bukurisë natyrore që të lë pa frymë, nga deti në malet, livadhet dhe pyjet e saj!

Zgjedhja e një vendi për të ndjekur universitetin si student ndërkombëtar është një zgjedhje e rëndësishme. Është e rëndësishme të merren parasysh mundësitë që ofron vendi për punësim dhe qëndrim pas diplomimit, përveç standardit të institucioneve të tij arsimore dhe programeve të diplomës. Një nga destinacionet më të njohura të studimit për studentët e huaj është Kanadaja për shkak të sistemit të saj arsimor të nivelit të lartë dhe rrugëve të imigrimit që ofron.

 

bg

Na kontaktoni për të gjitha pyetjet tuaja