Loading...

shape shape shape shape

Bilkent University

Bilkent University

Rreth këtij institucioni

Bilkent University

Bilkent University është themeluar në vitin 1984 dhe eshte universiteti i parë privat ne Turqi. Kampusi ndodhet ne Ankara, ne metropolin e Turqise.
Aktualisht, janë rreth 13,000 studentë të regjistruar në Universitet. 63% e studenteve kane fituar burse ne kete universitet.
Universiteti Bilkent ka 29 programe bachelor dhe master. ky universitet njihet dhe per marrëveshjet e tij për programet e shkëmbimit të studentëve me 297 universitete anembanë botës.
Biblioteka e Universitetit Bilkent është biblioteka më e gjerë akademike në vend.
Ekzistojnë 100 klube studentësh në Bilkent, duke u mundësuar studentëve te marrin pjesë në aktivitete të ndyshme per tu socializuar dhe per te zhvilluar miqesi te reja.
Universiteti eshte i pajisur dhe me kovikt, i cili mund të strehoje  një total prej 4,360 nxënësish. Në renditjen botërore të Universitetit QS, Bilkent është vendosur në grupin e universiteteve i renditur në vendin e 456.

Ne kete universitet ju mund te studioni dege te ndryshme ne bachelor dhe master si:

  • Art, Design dhe Arkitekture
  • Ekonomi dhe Biznes
  • Ligj
  • Shkenca Sociale
  • Inxhinieri
  • Shkenca Sociale dhe Humane
  • Art dhe Edukim

Do t'i përshkruaja katër vitet e mia në Universitetin Bilkent si emocionues dhe mjaft dinamik. Kam zgjedhur Bilkent sepse aty kam gjetur një eksperiencë multikulturore ku, së bashku, organizojmë ngjarje kulturore ndërkombëtare të cilat janë një nga gjerat më të mira rreth Bilkent.Si një i huaj që ka qenë në Bilkent për 4 vjet, unë besoj se Bilkent është zgjidhja më e mirë për studentët ndërkombëtarë, në Turqi, për të mësuar një kulturë të re, përveç ndërtimit të një sfondi të fortë akademik në çdo fushë të studimit. ... Unë besoj se çdo student duhet të përjetojë Bilkentin dhe Turqinë një herë dhe udhetimi ne fund do jete i mrekullueshem. - Matthew USA

bg

Na kontaktoni për të gjitha pyetjet tuaja