Loading...

shape shape shape shape

Gjëra që duhet t’i dini për të vazhduar studimet universitare në SHBA

Gjëra që duhet t’i dini për të vazhduar studimet universitare në SHBA

Dëshironi të studioni në SHBA, por ende nuk jeni të sigurt? Dëshironi të dini se si është të jesh student në një kolegj ose universitet në Shtetet e Bashkuara përpara se të konsideroni aplikimin?

Nëse nuk dini çfarë të parashikoni përpara se të zhvendoseni atje, ndjekja e universitetit në Shtetet e Bashkuara mund të duket e pazakontë dhe e paqartë në varësi të vendit nga jeni dhe mënyrës së jetesës atje. Këtu i keni detajet thelbësore në lidhje me studimin në Shtetet e Bashkuara që çdo student i huaj duhet të jetë i vetëdijshëm.

Shërbimet Universitare të SHBA

Anëtarët e stafit të universitetit e dinë se sa e vështirë mund të jetë të jesh student i ri.

Për shkak të kësaj, institucionet Amerikane kanë krijuar shërbime që janë të hapura për të gjithë studentët.

Jeta Sociale në Amerikë

Lloji i qytetit në të cilin ndodhet institucioni juaj mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në jetën sociale në kolegj. Jeta juaj do të ndryshojë dhe do të ndikohet nga lloji i shkollës që ju ndiqni, madhësia e qytetit dhe nxënësit e tjerë atje.

Në të gjithë Shtetet e Bashkuara, ka disa qytete qe jane prane kolegjeve. Ata janë shpesh komunitete të vogla që janë kryesisht te dendura nga institucionet dhe organizata. Shumica e banorëve janë studentë, punonjës dhe profesorë.

Kohët e Pushimit në Universitetet Amerikane 

USA njihet nga studentet internacional, per shkak te axhendes liberale te USA dhe pushimeve. Ka nje sistem me dy semestra dhe nje semester mesatar zgjat 15 jave. 

Studentet kane opsionin per te udhetuar serish ne vendin e tyre per te takuar familjaret ose te udhetojne rreth USA. 

Klubet Universitare në SHBA

Një arsye tjetër për të shkuar në universitet në SHBA janë ‘student clubs’. Bashkimi me grupet studentore në kampus ndihmon shumë studentë jashtë shtetit që studiojnë në SHBA të shfrytëzojnë sa më shumë përvojën e tyre akademike atje.

Klube të shumta, veçanërisht ato të krijuara për studentë të huaj, shpesh janë në dispozicion për studentët që të bashkohen në universitete. Edhe pse është vullnetare, studentët jashtë shtetit këshillohen t’i bashkohen një klubi.

Ndiqni hobet tuaja ndërsa zgjidhni, nëse klubet mund të jenë një zgjedhje e përshtatshme për ju. Të pëlqen të këndosh? Vallëzim? Ju pëlqen të skiconi apo shikoni anime? Dëshironi të luani Quidditch me Potterheads të tjerë? Ka grupe për studentë me të gjitha llojet e interesave.

 

bg

Na kontaktoni për të gjitha pyetjet tuaja