Loading...

shape shape shape shape

Gjërat që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një universitet në SHBA

Gjërat që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një universitet në SHBA

Zgjedhja e një prej 4000 kolegjeve dhe universiteteve në Shtetet e Bashkuara mund të duket dërrmuese. Ka disa karakteristika të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjidhni shkollën tuaj. Këto karakteristika duhet t'i shikoni më me kujdes kur zgjidhni shkollën tuaj, sepse zgjedhja që do të bëni do të jetë një nga vendimet më të rëndësishme të jetës suaj. Më poshtë janë disa sugjerime për t'ju ndihmuar të formoni vendimin tuaj kur zgjidhni shkollën ku dëshironi të studioni.

1. Reputacioni

Është e domosdoshme të siguroheni që shkolla që zgjidhni të paktën të njihet dhe të besohet në nivel kombëtar. Pra, gjëja e parë që duhet të keni parasysh kur zgjidhni shkollën tuaj është të zgjidhni një shkollë ku diploma juaj do të njihet pas diplomimit.

2. Vendndodhja

Vendndodhja e shkollës suaj është gjithashtu e rëndësishme. Ju duhet t'i bëni vetes pyetjet e mëposhtme: "A duhet të jetë shkolla në një zonë rurale apo urbane?", "A do të jem në gjendje të gjej punë jashtë kampusit ose mundësi praktike lokale në të gjithë rajonin?" Nëse shkolla juaj mund t'u përgjigjet këtyre pyetjeve të thjeshta për kënaqësinë tuaj, atëherë ju po shkoni në drejtimin e duhur.

3. Përafrimi financiar

Për sa i përket kësaj pjese, disa studentë mund të kenë nevojë ta marrin parasysh këtë përpara secilës prej veçorive të mësipërme. Sigurisht, kur bëhet fjalë për universitetin në SHBA, është e qartë se disa studentë përmbahen dhe braktisin ëndrrat e tyre. Nga shkollimi te strehimi te librat dhe materialet, do t'ju duhet të merrni parasysh çdo detaj.

4. Madhësia dhe diversiteti i universitetit

Jeni lloji i personit që dëshironi të studioni në një universitet me 10,000 studentë ose në një universitet me 1,000 studentë? Dëshironi të keni një klasë me 20 nxënës apo një sallë me 200 nxënës? Këto janë pyetje që duhet t'i bëni vetes dhe mund t'ju duhet të eliminoni opsionet e shkollës që nuk i përshtaten zgjedhjes suaj. Diversiteti është gjithashtu i rëndësishëm për studentët ndërkombëtarë, sepse ju nuk dëshironi të studioni në një shkollë që ka vetëm fëmijë amerikanë dhe do t'ju bëjë të ndiheni të lënë jashtë. Diversiteti do të thotë që shkollat kanë një zyrë studentore ndërkombëtare, një klub studentor ndërkombëtar dhe shumë të tjera që ju lejojnë të përshtateni dhe të merrni pjesë në aktivitete multikulturore dhe të takoni studentë nga e gjithë bota.

5. Objektet shkollore

Mos harroni se jo vetëm që do t'ju duhet të studioni, por gjithashtu do t'ju duhet të jetoni në shkollë për të paktën 2 vjet, që do të thotë se çdo objekt në shkollë është shumë i rëndësishëm që ju të merrni parasysh. Hulumtimi i zgjedhjeve të konvikteve, qendrave mësimore, bibliotekave dhe madje edhe opsioneve të qendrave të fitnesit do t'ju ndihmojë të zgjidhni një shkollë më të mirë.

6. Mundësitë

Nëse dëshironi që jeta juaj akademike të jetë më shumë sesa vetëm studimet tuaja, duhet të merrni parasysh gjërat e tjera që janë të nevojshme. Kontrolloni faqen e internetit të shkollës për aktivitete vullnetare, praktika ose programe studimi jashtë vendit nga të cilat mund të përfitoni. Përfshirja në këto aktivitete do t'ju ndihmojë të plotësoni CV-në tuaj dhe gjithashtu do ta bëjë CV-në tuaj të dallohet në intervistën e punës.

Shpresojmë që përmes këtyre udhëzuesve të thjeshtë të mund të vendosni për shkollat tuaja të preferuara. Mos harroni se zgjedhja e një shkolle nuk ka të bëjë vetëm me kohën kur shkoni në shkollë. Do të jetë një vendim që do të ndikojë në të gjithë jetën tuaj.

 

bg

Na kontaktoni për të gjitha pyetjet tuaja